Inchirieri videoproiectoare: cum sa alegi videoproiectorul potrivit evenimentului tau

Se da urmatoarea situatie: ai de organizat un eveniment ce necesita printre altele si videoproiectie. Ai idee cum ar trebui sa fie, insa nu stii ce videoproiector iti trebuie.

Sunt mai multi factori ce influenteaza alegerea videoproiectorului. In primul rand dimensiunea proiectiei, aceasta fiind in stransa legatura cu numarul participantilor si capacitatea salii in care are loc evenimentul (presupunand ca evenimentul este unul indoor).

Videoproiectii de mici dimensiuni:

videoproiectia_3000_lumens

Acestea se realizeaza pe ecrane de 1.5m x 1.5m sau 1.8m x 1.8m. In acest caz aveti nevoie de un videoproiector intre 2500 si 3000 ANSI Lumeni. Acest tip de videoproiectie este recomandat evenimentelor restranse organizate in sali cu pana la 30 de participanti. Exemple de evenimente: training-uri, seminarii, cursuri, etc.

Videoproiectii de dimensiuni medii:

vpr5000

Sunt realizate pe ecrane de 2.4m x 1.8m sau 3m x 2m. Pentru aceste ecrane sunt recomandate videoproiectoare intre 3000 si 5000 ANSI Lumeni. Acest tip de videoproiectii este indicat in cazul evenimentelor ce se organizeaza in sali cu capacitatea de pana la 100 persoane.

Videoproiectii de mari dimensiuni:

ecran_vpr_6500

Pentru acest tip de videoproiectii se utilizeaza ecrane de proiectie de 4m x 3m sau 6m x 4m. In acest caz se vor utiliza videoproiectoare intre 6500 si 10000 ANSI Lumeni. Astfel de videoproiectii sunt necesare pentru evenimentele cu un numar mare de participanti: intre 100 si 1000 participanti.

Videoproiectii de dimensiuni foarte mari:

videoproiectie ecran dimensiuni foarte mari

Aici ne referim la videoproiectii pentru ecrane gen cinematograf sau chiar mai mari cu baza de 10m x 8m pana la 20m x 10m. Pentru astfel de ecrane se utilizeaza una dintre solutiile tehnice:

  1. Un singur videoproiector de mare luminozitate (intre 10000 ANSI Lumeni si 20000 ANSI Lumeni)
  2. Tehnica multi-projector edge blending, utilizand mai multe videoproiectoare pentru a realiza o singura imagine

videoproiectie mari dimensiuni edge blending

O alta solutie tehnica pentru vidoeproiectii 3D:

  1. Tehnica video projection mapping, utilizand unul sau mai multe videoproiectoare pentru a proiecta pe suprafete tridimensionale (cladiri, obiecte, etc)

 

Echipamente audio-video , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>